Windows XP and MAME

Archive of the old message board

Moderator: Chad

Game Guru

Windows XP and MAME

Post by Game Guru » Fri Oct 26, 2001 12:30 pm

Hi
<p>

Anyone running DOS / WMAME under WIndows XP Home/Pro???????

<p>

If so, did u encounter any problems??

<p>

Thanks

<p>

GG

--
gameguru@blueyonder.co.uk

Barry Rodewald

Post by Barry Rodewald » Sat Oct 27, 2001 12:30 pm

From what I understand, the Win32 console version of MAME and MAME32
both run fine under XP. Just ake sure you have up to date drivers
and so on.
I have also heard that the DOS version works, but without sound.
Anyone actually tried it?

--
bsr@hnpl.net

Joe Ledesma

Post by Joe Ledesma » Sat Oct 27, 2001 12:30 pm

I have tried the WMAME version on XP. It worked quite fine with and
without sound. I don't remember trying the DOS version, tho.

--
JoeyL21988@yahoo.com

Joe Ledesma

Post by Joe Ledesma » Sun Oct 28, 2001 12:30 pm

Oh, I guess I did use DMAME on XP. It worked fine, besides the fact
it wouldn't work well with a Sidewinder controller

--
JoeyL21988@yahoo.com

Matt

Post by Matt » Sun Dec 02, 2001 12:30 pm

I find that MAME32 works fine under XP Pro except that the
screenshots don't work.

<p>

Anyone know how to fix this?

--
qube@firstnet.co.uk

J. S. Greenhaus

Post by J. S. Greenhaus » Mon Dec 17, 2001 12:30 pm

I have done everything to get mame32 to work in windows xp, but no
luck. I tried running it in compatibility mode for win 98/me, but that
didn't work either. it loads up fine, but then just disappears when
you try to load a game....have had this problem with several things in
xp, even in compatibility mode

--
kardis_@excite.com

waldo

Post by waldo » Wed Dec 19, 2001 12:30 pm

I've had the same luck - none. I've tried everything to get mame to
work and to no avail.

<p>

Any help?

<p>

Wayde

--
wgiddings7940@rogers.com

Chris Kokotaylo

Post by Chris Kokotaylo » Thu Dec 20, 2001 12:30 pm

Same problem - when I load arcadeathome and fire up a game using the
win32 console compile. I have no problem when using Uomame32 or
mame32, but I prefer the graphic options in the others.

--
ckokotay@ameritech.net

waldo

Post by waldo » Thu Dec 20, 2001 12:30 pm

Something I noticed that may be the cause of some greif. On my other
machine I upgraded from Win98 to XP and Mame32 works fine...on this
machine, where I did a clean install..it doesn't work.
Anyone know why?

<p>

Wayde

--
wgiddings7940@rogers.com

Cam

Post by Cam » Thu Dec 27, 2001 12:30 pm

I have had some probs wit xp Pro game loads fine but joystick is all
over the place i think require new mame or patch???? where to get,I
am loosing my mind!

--
skareone@hotmail.com

Jamie McLaughlin

Post by Jamie McLaughlin » Fri Jan 04, 2002 12:30 pm

Just to offer another wildly contradictory experience of MAME on XP,
I found that DOS MAME would not work at all, it just dissapeared when
I ran something. MAME32 would work but with screwed up colours.
Anyone fancy doing a MAME XP??

--
HIP00JJM@Sheffield.ac.uk

Chad

Post by Chad » Sun Jan 06, 2002 12:30 pm

try the -nohws option, it is probaly notthe colors that are messed up
but the hardware streching of your video card is not good. mamew
works great for me in xp, still trying to get dos mame to work.

--
churritz@crash.cts.com

spliffs

Post by spliffs » Thu Jan 17, 2002 12:30 pm

Mame works perfectly on my ME operating system.
As far as XP, the (.exe) file refuses to execute
The dos interface pops up and as soon as it comes on it cuts off.
The last thing i want to see is any form of dos.
After i downloaded mame32 0.57 to XP, i tried to execute it twice,
and failed. Please give e some advise that would at least get me to
the graphical user interface please!!!!!!

--
bunphingaz@hotmail.com

Barry Rodewald

Post by Barry Rodewald » Thu Jan 17, 2002 12:30 pm

Um, if there is no GUI, then you obviously aren't using MAME32, are
you?

<p>

Get MAME32 from http://www.classicgaming.com/mame32

--
bsr@hnpl.net

mame player

Post by mame player » Sun Jan 20, 2002 12:30 pm

I definately have the win32 version of mame, and i have windows xp
pro. it just simply doesn't work. i even tried to run it in the
win98 compatibility mode, to no avail. so what's the secret? it
worked fine on my win 98 (same machine). none of my hardware has
changed!!

<p>

thanx -t

--
tnt7500@hotmail.com

Locked