vsnetscr

Discussion of playback questions / problems. Any recording where people have playback problems should appear here.

Moderator: Chad

Post Reply
User avatar
Phil Lamat
Regulation Coordinator
Posts: 1988
Joined: Wed Mar 06, 2002 9:19 am

vsnetscr

Post by Phil Lamat » Sun Dec 20, 2015 8:54 pm

http://replay.marpirc.net/r/vsnetscra

http://replay.marpirc.net/inp/d/c/d/zid ... olf150.zip
Doesn't playback for me (and apparently for PP too), no coin inserted at the beginning.
But if I create a default nvram it playbacks ok.
ZID says no nvram was used, can anyone check ?

User avatar
pat33999
MARP Serf
MARP Serf
Posts: 118
Joined: Sun Nov 06, 2005 4:53 am
Location: United States

Re: vsnetscr

Post by pat33999 » Mon Dec 21, 2015 4:44 am

Same here, doesn't insert coin without NVRAM, but works if you allow it to use default NVRAM.

ZID
MARP Serf
MARP Serf
Posts: 159
Joined: Mon Feb 08, 2010 10:23 am

Re: vsnetscr

Post by ZID » Mon Dec 21, 2015 5:59 am

I record my replay erasing NVRAM before starting. I always do

I can see my replay without NVRAM

I explained edusword what happens and I hope your answer. if confirmed that the INP is not valid'll have no trouble accepting that my INP requires nvram (although I did not use NVRAM, which are two different things)

User avatar
Phil Lamat
Regulation Coordinator
Posts: 1988
Joined: Wed Mar 06, 2002 9:19 am

Re: vsnetscr

Post by Phil Lamat » Mon Dec 21, 2015 6:31 am

Erasing NVRAM before starting is not enough, because it recreates one while you are recording if you have not forbid the creation of a nvram directory.
That can be done by adding "-nvram_directory NUL" to your command line, or creating an empty txt file called "nvram" (without extension) where you have mame.exe

ZID
MARP Serf
MARP Serf
Posts: 159
Joined: Mon Feb 08, 2010 10:23 am

Re: vsnetscr

Post by ZID » Mon Dec 21, 2015 6:38 am

Question is that I can see my replay without NVRAM, and everyone can

I will wait to hear edusword, he will verify that can see my replay without NVRAM

User avatar
Phil Lamat
Regulation Coordinator
Posts: 1988
Joined: Wed Mar 06, 2002 9:19 am

Re: vsnetscr

Post by Phil Lamat » Mon Dec 21, 2015 7:01 am

ZID wrote:everyone can
Noone (PP, Pat and me) can except you.
Did you check after you're playing back, if there is a "nvram" DIRECTORY created ?
if so it explains why you can playback, but as long as you're not disabling the creation of nvram directory it won't be ok

ZID
MARP Serf
MARP Serf
Posts: 159
Joined: Mon Feb 08, 2010 10:23 am

Re: vsnetscr

Post by ZID » Mon Dec 21, 2015 7:08 am

Phil Lamat wrote:
ZID wrote:everyone can
Noone (PP, Pat and me) can except you.
Did you check after you're playing back, if there is a "nvram" DIRECTORY created ?
if so it explains why you can playback, but as long as you're not disabling the creation of nvram directory it won't be ok
Yees, everyone can, but you dont have patience

Of course there is no NVRAM directory created after playing

Patience, I explain edusword and he will decide and will explain all (do not ignore this part, patience)

User avatar
Barthax
MARP Seer
MARP Seer
Posts: 691
Joined: Fri Sep 27, 2002 1:13 pm
Contact:

Re: vsnetscr

Post by Barthax » Mon Dec 21, 2015 1:49 pm

The 1P start is pressed during the boot up of the machine suggesting NVRAM used at the time of the recording, I agree.

edusword
Button Masher
Button Masher
Posts: 96
Joined: Tue Jul 26, 2011 12:40 pm
Location: Spain

Re: vsnetscr

Post by edusword » Mon Dec 21, 2015 3:51 pm

I've just checked the replay. I've used WolfMAME 0.150 via mamepgui. I have a NVRAM folder, but it is empty.

First time I tried to see the replay, no credit was inserted and the play never started. So I closed the replay and opened it again (without closing the GUI), and that second time I saw the replay correctly until the end. The replay is an 1CC and the score indicated by ZID is correct.

¿This is not a valid replay? Yes, a second attempt is needed, but them you can see the replay perfectly. ¿Is it not enough for validating the replay?

Thank you!

User avatar
mahlemiut
Editor
Posts: 4119
Joined: Mon Feb 04, 2002 10:05 pm
Location: New Zealand
Contact:

Re: vsnetscr

Post by mahlemiut » Mon Dec 21, 2015 5:35 pm

edusword wrote:First time I tried to see the replay, no credit was inserted and the play never started. So I closed the replay and opened it again (without closing the GUI), and that second time I saw the replay correctly until the end. The replay is an 1CC and the score indicated by ZID is correct.
Sounds exactly like NVRAM to me. When first run, NVRAM data is invalid (will usually start as all 0x00 or all 0xff), the game sees this and writes the default values. This takes a bit of extra time (EEPROMs are not all that fast), so if the player starts quickly with a default NVRAM present, then without it, it will appear to not start as the start button is pressed before the game starts checking for it.

Recommendation: set nvram_directory to NUL, or use the provided record.bat and playback.bat batch files from the commandline.
- Barry Rodewald
MARP Assistant Web Maintainer
Image

User avatar
Phil Lamat
Regulation Coordinator
Posts: 1988
Joined: Wed Mar 06, 2002 9:19 am

Re: vsnetscr

Post by Phil Lamat » Tue Dec 22, 2015 9:20 pm

edusword wrote: I have a NVRAM folder, but it is empty.
This is the problem (even if empty)
edusword wrote:
First time I tried to see the replay, no credit was inserted and the play never started. So I closed the replay and opened it again (without closing the GUI), and that second time I saw the replay correctly until the end. The replay is an 1CC and the score indicated by ZID is correct.
We don't say the inp can't be playbacked, just it can't be playbacked without nvram ...

edusword wrote:¿This is not a valid replay?
... and that's why the inp is not valid for Marp (this is what rule 2f says)

ZID will have to retry again, this time disabling nvram (just add what Barry says to your commandline)

Post Reply